Undervisning bil Kørekort

Forløb fra start "1" til slut "7"

1 - Teori​

Vi mødes første gang til holdstart i teorilokalet ( Se næste holdstart her )

I Haarby ligger teorien kl. 17.00 til ofte kl.20.00

En lektion har en varighed af 45 min. Vi tager maksimum 4 lektioner pr. teorigang og minimum 2 lektioner andre gange vi skal mødes 10 gange til teori. -Planlægning for næste holdstart tilsendes ved tilmelding.

Der er mulighed for at fravær 1 teorigang (4x45), men så skal der laves og godkendes et selvstudie. Det anbefales at komme alle gange hvis det kan lade sig gøre.

Der tilbydes juice, te, kaffe eller vand​ !

2 - Manøvrebane

​Efter 2 gange teori er du klar til manøvrebane/kravlegård, som er et lukket område, hvor du har god tid til at lære bilen at kende. Vi indøver de manøvrer du kan komme ud for i trafikken.


Vi finder den dag/tid der passer i fællesskab med de andre elever. Der vil ofte være to dage at vælge imellem.


På dagen mødes vi aftalt sted!

Inden vi går igang på manøvrebanen/kravlegården skal du kunne udpege betjeningsudstyr, f.eks. ratlås, tænding, elektrisk starter, rudevisker, horn, lygter, blæserinstrumenter, kontrollys mm.


Du kommer til at afprøve følgende øvelser i bilen:

 • Start, gearbetjening, igangsætning og bremsning

 • Kørsel i 8-tal

 • Forlæns og baglæns kørsel med målbremsning

 • Svingning, opretning og orientering

 • Parkering ved vejkant

 • Slalomkørsel

 • Kørsel i 2. gear, højresving og hård opbremsning

 • U-vending og 3-punks-vending

 • Forlæns og baglæns parkering


Her har de tidligere Grønne elever sat bilerne flot på række en kold vinterdag.

3. - I skolevogn​

Alle kørelektioner forgår i miljøvenlige skolevogne. Fokus er på, at du bliver så klar til din køreprøve som muligt. Kørelektioner lægges i løbet af ugedagene, weekend er også en mulighed. kørelektioner aftales fra gang til gang med din kørelærer

Mødested

Opstart foregår som udgangspunkt fra Odense, Haarby, Glamsbjerg eller Assens

Vi har kunder fra blandt fra Assens, Glamsbjerg, Broby og omegn. Og selvfølgelig Haarby

Grøn Køreskole gør alt for at du består din køreprøve første gang.

Det sikrer vi bl.a. sådan:

 • Følger en undervisningsplan, der har til formål at gå fra en nem øvelse til en sværere øvelse i dit tempo.

 • Lærer dig at køre energi- og miljøvenligt så du kan læse trafikken, og betjene bilen korrekt fra starten.

 • Følger nøje udvalgte lektionsruter, hvor bl.a. de prøvesagkyndige kan lide at komme forbi.

 • Vi laver vores egen køreprøve, hvor du får min bedømmelse af din kørefærdighed. Grøn Køreskole er som den eneste køreskole der på skrift giver dig resultatet via. et bedømmelsesskema, hvorefter du får en meget grundig evaluering af dine færdigheder. Her snakker vi også om der evt. skal flere kørelektioner til. Vi laver denne "køreprøve" i god tid, så du kan rette op på dine fejl, inden den rigtige køreprøve.

 • Du får udleveret en køreprøveplan i hæfte, hvor der står alt om lovstof til bilen, og de spørgsmål du kan blive spurgt om til køreprøven - der er også Grøn Køreskoles 12 grønne råd i den.

 • Du får udleveret op til 3 x bedømmelse af din kørefærdighed med gode tips om nervøsitet, køreprøven m.m.

4 - Teoriprøven

Målet for Grøn Køreskole er at du består teoriprøven første gang såvel som køreprøven. I undervisningen lægger jeg derfor vægt på det faglige så du kan din teori - det hjælper også i skolevognen, da du ellers hurtigt kan blive en meget farlig bilist.

Jeg bruger mange forskellige virkemidler for at du kan din teori.


Levende undervisning ved hjælp af:

Udvalgte billeder

Lydeffekter

Humor og sjov

Tekst

Tegninger

Animationer

3D film med lyd og tale

Youtube klip og sjov

Små test på ark efter emne

Teori test

3 x evaluerende teoriprøver

Teori Modul 8 (køretekniske forhold og sidste teorigang) får du udover den lovpligtige undervisning ca. ekstra 30 min. med opfriskning af de Grønne råd så du lærer at spare på brændstoffet.

Humor og variation er en vigtig del af undervisningen:

Hvem har sagt, det ikke skal være sjovt at lære teori.

5 - Køreteknisk anlæg

På et køreteknisk anlæg kommer du til at afprøve bilens maximale grænser. Du opnår en forståelse for sammenhængen mellem fart og tilrådeligt vejgreb, og du kommer til at mærke centrifugalkraften i kroppen. Du lærer, hvordan du skal reagere og styre bilen i visse, kristiske situationer.Vi finder en dag der passer i fællesskab med de andre elever - typisk en hverdag (mødes eftermiddag) eller måske en weekenden (mødes middag/eftermiddag)


Grøn Køreskole står for transport frem og tilbage gratis.

hvilket ikke altid indgår i lovpakke prisen på andre køreskoler.


Dukker du ikke op til aftalt tid, finder vi ud af noget andet til dig. Dog må du selv stå for transport :-(Jeg har deltaget i et instuktørkursus hos DKU (Dansk Køreskole Union), som er med til at give dig kvalitet i undervisningen.

6 - Køreprøven

Ca. 1 ud af 4 dumper køreprøven i Odense og i Assens. (tal fra Fyens Politietkreds ) Kun få er eksamensmennesker, derfor er det vigtigt du føler dig helt klar til køreprøven.


Det er vigtigt du kan betjene bilen på en sikker måde. Bruge speeder og bremse rigtigt-og på de rigtige tidspunkter, lave gearskift, orientering og skulderkik.

Ved at "lege" køreprøve, finder vi de manøvrer, der gør dig usikker - det kunne f.eks være venstresving eller rundkørsel. Det er vigtigt, at vi får styr på de ting, så du ved hvordan du skal køre og din usikkerhed derved bliver fjernet.

Jeg anbefaler sommetider en eller flere ekstra kørelektioner frem for at satse. hvis du ikke består skal der betales et nyt prøvegebyr og flere køretimer + leje af skolevogn. se vores priser her

Hvis det er nødvendigt er der også mulighed for at aflyse din køreprøve minimum 5 hverdage før bestilt køreprøve inden kl.12.00.


Men frygt ej, for du kan godt!


Du skal kun kunne betjene bilen næsten rigtig, bare du køre sikkert. Huske at se langt frem, placer dig rigtigt, se efter kørebanestriber, holde øje med diverse tavler. Din hastighed, hav god sideafstand til biler/cykler og hele tiden god orientering, så er dit kørekort hjemme.

Se også mine andre tips til at bestå køreprøven her

Og råd og tips til teoriprøven her

Grøn Køreskole ønsker dig alt held og lykke med din køreprøve.

7 - Kørekort

Hvorfor tage dit kørekort hos Grøn Køreskole?

Som en naturlig del af sjælen bag Grøn Køreskole skal man gøre en forskel der hvor man kan. Det gør jeg ved at være med til at udvikle et moderne, grønt samfund -og ved at have ansvar for, at du får et kørekort. Læs om din kørelærer her

Jeg vil udvikle dig, lære dig fra starten hvordan du kører energi- og miljørigtigt, ruste dig bedst muligt til trafikken, teoriprøven og køreprøven.

Som en ekstra tak for dit valg af Grøn Køreskole, planter jeg et træ for dig i Danmark, som kan optage noget af dit Co2 når du fremover køre bil.

Vi ses til holdstart.


Med venlig hilsen

Hr. Kørelærer

Leander Kokspang